Rebellisk, trotsig, efterlängtat barn, den perfekta, älskad

.. kärt barns namn har många betydelser.

Jag har egentligen aldrig riktigt förstått grejen med namnsdagar. Det är ju himla konstigt att fira namnsdag, för det är ju inte jag som har valt namnet. Och att jag fick typ världens vanligaste namn är väl inte heller så himla mycket att fira egentligen. Fast i min familj har vi alltid firat min namnsdag. Allra minst med grattis och kramar och ibland med tårta (bästaste sortens firande).

Men idag har jag alltså namnsdag. Jag tror det finns lite överbliven tårta i kylskåpet här på jobbet så jag ska nog ta en bit och fira att jag har fått ett namn.

I huvudet på My | | 2 kommentarer |

Så mycket för "We can do it!"

I helgen försökte jag vara en händig gör-det-själv-tjej och laga min kökskran som har varit lös. Det visade sig dock snabbt att jag är lite mer av en förstör-det-själv-tjej.

Istället för att faktiskt göra saker bättre råkade jag göra allting värre. Någonting gick helt fel, någonting lossnade och sedan hängde kranen lite sorgligt på sned.


Hopplöst. Jag blev uppgiven och förbannad och övervägde att ge upp alltihop och bara flytta. Fast det löste sig - kranen sitter fast igen och jag har bestämt mig för att ge den en chans och bo kvar.
I huvudet på My | | 3 kommentarer |

Fördomar

Jag sitter och försöker skriva en artikel om fördomar om grönlänningar. Den 21 januari sände danska p3 ett program som handlade just om fördomar mot grönlänningar.

I Danmark finns det väldigt många fördomar om grönlänningar. Det är inte alls lika vanligt med fördomar om grönlänningar här i Sverige men visst finns de här också. En av dem (förutom de självklara om isbjörnar på gatorna, igloos, sälklubbning och alkoholism) handlar om utseende.

I fredags efter konserten sprang jag in i Ingo och vi pratade grönlänska med varandra. En av hans kompisar hörde det och frågade om jag också är "en sån där inuit". När jag svarade ja fortsatte han med en kommentar som jag inte tror jag tycker om. Han utbrast "Men va?! Du är ju söt!".

Jag blev helt ställd. Det är inte första gången jag har fått höra att jag inte liknar en grönlänning, men att få höra att jag inte såg ut som en grönlänning för att jag inte passade hans idé om en - uppenbarligen - ful grönlänning kändes konstigt.

Har ni några fördomar om grönlänningar?

"Eskimåer går alltid omkring i pälsbeklädda luvor. Det är för att dölja deras skitfula ansikten."

Lite grönländskt | | 6 kommentarer |
Upp