Men vem sjutton river bort en väg sådär?

Den här synen mötte mig en dag när jag & Dennis var ute på promenad i Nuuk på Grönland.Hetsig som jag är hade jag genast något att säga om den här oerhöra ansamlingen av sopor, och det gjorde jag. Högt. Grönland är det vackraste landet jag vet, men ibland kan det vara lite mycket sopor överallt och det känns som att folk inte riktigt tar tag i problemet på ett vettigt sätt. Föreställ er att mitt tonläge var mycket argt.

My:
Men VARFÖR kan de inte bara komma och tömma containern?! HUUUUUR svårt kan det vara egentligen?! VA?
Dennis: Öhm.. Det är nog rätt svårt, My..
My: Vadå "rätt" svårt?! Det är ju för tusan bara att komma och hämt.. Aha...

Jag avbröt mig mitt i meningen när jag breddade mitt synfält och såg att själva vägen som leder fram till sopcontainern inte fanns där längre.

Dennis trodde nog jag var dum i huvudet. Jag skyller på att jag har "selektiv syn" och sjukt snabba reflexer.

Förresten verkar det ju direkt ogenomtänkt att riva bort den enda vägen som leder till sopcontainern där den står och jäser i sommarvärmen. Det luktade inte hallontårta, om man säger så.
Lite grönländskt | | Kommentera |

Kanske är min hjärna tumlad & tömd

Jag är så fullständigt dränerad på bloggidéer att jag till och med dristar mig till att använda en strof ur en gammal Kent-låt som rubrik.

Då förstår ni kanske hur illa det är - jag menar, det är ju sjukt corny att använda halvindie låttexter som rubrik!

Jag ska försöka leta lite efter inspiration. Kanske på gymmet?
I huvudet på My | | 4 kommentarer |

My undrar - vad vet ni om Grönland?

Jag läste en dansk/grönländsk artikel som handlar om att unga danskar har för lite kunskap om Grönland och Grönlands historia som gammal dansk koloni. Det här har unga grönlänningar märkt när de har rest till Danmark för att studera. De unga danskarna har ingen kunskap om Grönlands historia och ställer sig frågande till varför grönlänningar beter sig som de gör eller talar så god danska. Man menar att det här gör det svårare för grönlänningar att integreras i det danska samhället.

På många sätt är det stor skillnad mellan Danmark och Sverige vad gäller uppfattningar om grönlänningar & Grönland. I Danmark finns det många fördomar mot Grönland som inte är lika utpräglat uttalade här i Sverige. Men jag vill ändå veta vad svenskar vet, tycker, tänker och känner om Grönland.

Jag vill nu be er, kära läsare, om hjälp. Jag skulle hemskt gärna vilja veta vad ni vet om Grönland.

Vad är er för tanke när ni hör ordet "eskimå"? Vet ni vad huvudstaden på Grönland heter? Hur tror ni vi bor? Vad tror ni är utpräglat grönländskt? Har ni några fördomar mot grönlänningar? Vad tror ni om Grönlands framtid? Har vi verkligen isbjörnar på gatorna? Är det mörkt året runt? Är man dansk om man är från Grönland?

Skriv ner det ni vet, tänker, tycker, känner, undrar. Skriv allt! Snälla hjälp mig med det här nu!

My undrar vad ni vet om Grönland

Lite grönländskt | | 25 kommentarer |
Upp