Saker som stör

 

Nog sagt.

I huvudet på My | | En kommentar |

Bloggfrågor

Och så en bild från Grönland mitt upp i alltihopa

 

1. Hur länge har du bloggat?
Sedan april 2009. Inte så länge alltså. Jag läste bloggar ganska länge, men trodde aldrig jag skulle starta en själv. Det råkade jag göra. Det första inlägget är katastrofalt dåligt, men bloggen tog form, växte jättesnabbt första månaden och blev till det den är idag ungefär i december 2009.

 

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Vet inte. Rätt många. Alltså. Många.

 

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Majoriteten är humorbloggar. Eller bloggar som inte är menade att vara tokroliga, men som jag tycker är roliga ändå. Sen läser jag några av storbloggarnas. Och någon modeblogg. Inga dagboksbloggar, jag kräks på dem.

 

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jag hoppas det. Jag är absolut inte någon annan. Men jag är inte hela mig i bloggen, men det fattar ni nog.

 

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Ja. Jag är mer försiktig med att skriva ut namn på folk som figurerar i bloggen, jag skriver om rätt mycket men jag skriver inte utelämnande. Min släkt läser den här bloggen, mina vänner läser den, mina kollegor läser den och alla ni främlingar. Klart jag tänker mig för.

 

6. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Jag tänker inte hymla med att jag tycker om att få uppmärksamhet av er. Men det är inte bara därför jag skriver, det är faktiskt ruggigt roligt att sitta och läsa mina gamla inlägg. Då påminns jag om hur jag tänkte då, vad jag gjorde då och vad jag tyckte var roligt då. Det är lite fint.

 

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ganska många faktiskt, men det står i den här kategorin.

 

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja. Allt kan vara skadligt för alla. Men ja, vissa kanske inte kan separera blogg från verklighet, kan inte skilja på vad som är privat och vad som inte är det och vissa kan bli osunt beroende av uppmärksamhet, av kommentarer, av besöksstatistik. Bloggande är inget för svaga nerver.

 

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?

Jag blev stressad av det ett tag. Det låter nog lite tragiskt, men så är det. Plötsligt blev jag nojjig över att en massa främmande människor har insikt i mina funderingar och kunde få för mig att folk viskade om mig på stan. Sen är det jättetråkigt att känna pressen att "numåstejagblogganågotjätteroligt" fast jag inte har lust eller inspiration. Nu har jag lagt ner det där. Jag bloggar när jag vill och jag kollar aldrig på min statistik längre. Den enda indikatorn jag ser är min bloglovin'-ikon som kan gå upp och ner lite. Och den funderar jag på att ta bort.

 

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Nej. Kanske.

Frågor & svar | | 5 kommentarer |

Jag kommer i alla fall inte bli rörmockare

Ibland måste man göra saker man inte vill göra. Rensa avlopp i badrummet är en sån sak.

Eftersom jag inte har något luktsinne överhuvudtaget på grund av förkylningen passade jag på att rensa avloppet nu. Jag ska inte besvära er med detaljer, för det är äckligt, men jag kan säga att det var läge att rensa nu. Mina rörmockarkunskaper visade sig dock vara ytterst begränsade för när jag var klar läckte det vatten överallt.

Jag är inte dummare än att jag insåg att det inte ska vara så, och jag är inte dummare än att jag ringde till PappaMy för rådgivning. Fast först skulle PappaMy skratta klart åt mig. Sen berättade han för mig hur jag skulle lösa det och det har jag gjort.

Tydligen hade jag saboterat och härjat runt massa delikata små plast- och gummibitar som ska sitta exakt på milimetern där de satt förut.

Nu tänker jag aldrig någonsin rensa mitt avlopp igen. Det har jag inte tålamod till.

Här är ett glamoröst kort på mitt skåp. Om ni tycker ni hade klarat er utan den här bilden ska ni vara glada att jag inte valde att lägga upp ett kort på det som kom ut ur vattenlåset istället.
I huvudet på My | | 7 kommentarer |
Upp