Det viktigaste är väl att den är snygg?

Jag har ett problem.

Jag fyller år på lördag och ska bjuda på kaffe och tårta, ni vet hur det funkar på födelsedagar. "Oj, har hon redan fått åldersnojja" kanske ni tänker nu? Nä, jag har inte åldersnoja, jag har tårtnojja.

Ni förstår, jag har aldrig i mitt alldeles strax 22-åriga liv har gjort en tårta. Detta faktum gör mig något nervös för helgens prestation. Speciellt eftersom jag inte har en visp. Eller ens ett tårtrecept. Jag hoppas därför att det inte är speciellt svårt. Det är det väl inte? Eller...? Det viktigaste är väl att den är snygg? Eller...?

Jag hoppas ni kan hjälpa mig med några tårttips. Ge mig era bästa tårthemligheter och -tips.


Förra årets tårta var både snygg och god. Det var inte jag som gjorde den.

I huvudet på My | | 5 kommentarer |

De 3 festivaleskimåerna... och My

I natt huserade jag 3 stycken eskimåer här hemma. En kompis från Grönland skulle nämligen på Where The Action Is och han tog med sig två väninnor.

De invaderade min lilla lägenhet med väskor, massvis faktor 20 solkräm (de flesta eskimåer är väldigt bleka) och berättelser om hur bra Coldplay-spelningen var och så fnittrade vi oss in på småtimmarna tills vi alla slockade av trötthet. Det var verkligen jättemysigt att få somna till tre stycken glada grönländska röster istället för massa fågelskrik från innergården.

Det var också jättemysigt att få äta frukost med dem i flera timmar. Sen åkte de vidare mot Roskilde och lämnade kvar mig här fast jag allra helst skulle vilja hoppa ner i en av deras ryggsäckar och hänga med. Men det blev inget med det. Här ska inte festivalas, här ska jobbas.


sen gick jag och köpte en väldans massa saker på second hand. nu läser jag bloggar. fast jag tror alla i hela bloggosfären har lite sommarpaus för i min blogg är det knäpptyst. (det kan också bero på att jag har blivit akut dålig på att blogga, men vem vet? jag föredrar sommarpaus-teorin.)De
I huvudet på My | | 4 kommentarer |

En bild per dag, nästan

Nu så. Nu är jag hem-hemma igen. Jag tillbringade nämligen några dagar över midsommar i småstaden jag bodde i innan jag flyttade till Göteborg.

Det var så himla länge jag hann stanna där en längre stund så jag valde att njuta av småstadslugnet lite extra istället för att sitta och blogga. Det förstår ni säkert. Dessutom har ni väl haft nog att göra själva, midsommar och allt.

Här kommer en snabbsammanfattning av mina göromål i bildform.


I torsdags skulle jag äta sushi med en väninna men sushin var slut så vi åkte på utflykt till ett ganska så magiskt ställe i skogen istället.


På midsommarafton packade jag och Linnea utan apostrof en picnickorg och begav oss till slottet för att inta midsommarlunch. Det var massvis med folk och midsommarstång, jordgubbar, sillar, färskpotatis och folkdräkter. Väldigt midsomrigt.


Sedan drack vi fredagsvin på balkongen och njöt av att vi tre väninnor var samlade alla tre för första gången på 1,5 år.


Sedan gick vi och mötte upp två killkompisar för vi skulle äta glass i hamnen. Jag rafsade ihop en massa hundkex och lite annat ogräs till tidernas fulaste midsommarkrans och tryckte fast den på Linnea utan apostrofs huvud.


På lördagen styrde vi upp en grillmiddag med blandade fina härliga människor. Det har jag inga bilder på så ni får titta på en fin regnbåge istället. Jag brukar glömma kameran när jag har extra trevligt, förstår ni.


Igår (söndag) var jag hemma hos min kusins familj. Vi spelade sällskapsspel, lekte, åkte till stallet och förberdde för kusinbarnets häst och åt bullar.Och nu är jag hemma. Bra va?
I huvudet på My | | 3 kommentarer |
Upp