Kan man bli o-allergisk?

Jag är allergisk mot röda saker. Det vill säga, skaldjur (kräftor, räkor, hummer), röda fiskar (lax, öring), röda tomater, röd paprika, chili osv.
 
Mina allergier kom som ett mycket oönskat brev på posten när jag var sju år och åt räkor. Jag fick vansinniga allergiska utslag över hela kroppen och sen dess har det byggts på. Först följde alla skaldjur och sen upptäckte jag att jag var allergisk mot i princip allt som är rött. Ferraribilar undantaget dock. (Tur!)
 
Nu till det dåliga: Igår när jag åt buffélunch upptäckte jag vid måltidens slut att det låg en liten räka på tallriken. Det betyder alltså att jag har råkat äta mat som tillagits i direkt anslutning till skaldjur. För att inte säga mat som innehöll räkor. Som jag är jätteallergisk emot. Dåligt.
 
Nu till det bra: Jag dog inte. Jag fick naturligtvis panik och satt och inväntade känslan av att halsen skulle svullna igen osv. men den gjorde aldrig det. Jag började leta utslag på kroppen och kände efter om det började klia infernaliskt någonstans men ingenting hände. Bra!
 
Jag har googlat massa på "kan man bli av med allergier", "can you get rid of allergies" osv. Men jag vet inte riktigt vad jag kommer fram till.
 
Vad tror ni? Kan man bli av med allergier?
 
 
LEVANDE GLAD TJEJ
I huvudet på My | |
#1 - - grobra:

Alt hører jo ihop. Spiser du visse saker, kan du reagerer allergisk på noe annet, har jeg lest nå. Anbefalinger sier at moderat inntak av all mat er ok. Jeg tror det er bullshit! 1 liter lightbrus om dagen er moderat inntak, f.eks. Det høres helt vilt ut! Man får teste seg fram, helt enkelt. Kutt ut sitronsyre/E330 (i mat og hygieneprodukter) og natriumglutamat først. Jeg tror det er verstingene.

#2 - - Freedomtravel:

Vissa allergier som man får som barn kan ju växa bort. Vet inte riktigt om det gäller för vissa typer av allergier eller hur det är?

#3 - - Banana:

Allergier kan växa bort tror jag, och i vissa fall kanske till och med vänjas bort (enligt min pappas väldigt ovetenskapliga teorier.) De kan för den delen uppstå rätt spontant också. Jag har alltid kunnat äta allt, tills jag var 17 och blev tvärallergisk mot vita bönor. Så om de kan uppstå helt plötsligt borde de ju kunna upphöra plötsligt också?

#4 - - Rebecca:

Jomen det kan man nog!

Och här sitter en till glad tjej som är glad över att du inte dog.

#5 - - Gaymasen:

Läste en intressant artikel för ett tag sedan om att just vissa maträtter eventuellt kan ge upphov till att bli känslig/allergisk mot en viss typ av mat. Sen orkade jag inte läsa klart hela artikeln och hur trovärdigt det är det vet jag inte.

Men jag exempelvis var pälsdjursallergiker som yngre, inte idag. Så ja det kan nog "växa bort" (åtminstone att man blir mindre känslig för det). Har inte kommit så långt i utbildningen så jag kan ge konkret svar, men bra att du inte dog. ;-)

Och angående nycklarna. Ska ringa imorgonbitti och se om de fått in några när de gått runt inne på banan innan nöjesfältet öppnade ^^

#6 - - Landkrabba:

Jag har ända sedan jag var barn varit överkänslig mot citrusfrukter, jordgubbar, kiwi och liknande med mycket c-vitamin. Inte jätteallergisk, bara fått lite eksem men inga nära-döden-upplevelser. Hur som helst. När jag väntade första sonen märkte jag att jag kunde äta hur många clementiner som helst. Så jag åt och åt och åt. Inget hände. Och där är jag fortfarande. Kan trycka i mig en korg kiwi utan minsta lilla prick på kroppen...

Svar: Vad KONSTIGT! Att det bara kan försvinna sådär?
Myaraq

#7 - - Sonja:

En gång när jag var på Marstrand åt vi färska räkor på klipporna med utsikt över havet. Det hela var mycket romantiskt (om det inte var för att vi var där en hel skola).

Då började det domna i hela kroppen och fingrar och läppar svällde upp så jag såg ut som Angelina Jolie - Michelingubbeversionen. Ingenting mer än så hände men efter det undviker jag gladeligen räkor eftersom jag inte tycker att det är särskilt gott.

Svar: Jag tyckte det lät magiskt tills du sa att du såg ut som en michellin-variant av Angelina. Det vill man ju inte. Man vill ha sexiga plutläppar, men inte hela kittet kanske.
Myaraq

Upp