När blir man för gammal för att vara ung och dum?

Nu när min utbildning närmar sig sitt slut kan jag inte hjälpa att tänka att det vore skönt att ta ett år "ledigt". Missförstå mig inte, jag älskar att plugga och jag tycker det ska bli riktigt roligt att börja jobba med det jag ägnat de senaste åren till. Men jag tycker det skulle vara ganska skönt att kasta alla krav och förväntningar åt fanders och bara ta ett försenat sabbatsår.

Jag skulle vilja vara alldeles obunden och drälla omkring i världen och vara sådär ung och fri som jag aldrig tog mig tiden att vara.

Efter studenten 2007 tog jag visserligen ett år ledigt från skolbänken, men jag tror inte det sabbatsåret kan räknas som särskilt ungdomstypiskt. Under det året hann jag flytta hemifrån 2 veckor efter min 18-årsdag, bli sambo i en 3:a, söka jobb och bli fastanställd som företagets yngsta anställda. Sen började jag plugga hösten 2008.

Jag har aldrig åkt på bartenderskola (inte för att jag någonsin skulle vilja göra det heller!) eller åkt på roadtrip i USA med mina väninnor. Jag har inte rest omkring i Asien och "funnit mig själv" som så många. Inte heller har jag voluntärjobbat på ett barnhem någonstans i Afrika eller Sydamerika. Istället har jag alltid varit väldigt förnuftig och förutsägbar. Lite tråkig, kanske.

Nu är jag 21 år och snart färdigutbildad geograf.

Kan jag få lov att vara ung och dum nu? Eller i alla fall ung och fri?

Jag kanske kan åka tillbaka till Afrika och äta fler 60 öres-kasawakakor?

Nu pratar vi allvar | | 6 kommentarer |
Upp