Undrar vad Mungosarna sa om oss?

Vet ni vad mungos är? Det är ett samlingsnamn för små coola illerliknande djur som tillhör släktet manguster. I Uganda såg vi Sebramangust. Rätt många sådana också.

Det var ganska roligt, för vi satt på vårat hotell och åt lunch. En av mina kurskompisar satt vi huvudänden vid bordet och helt plötsligt satt han och stirrade på golvet bakom oss och sa "oj.". Han sa det helt lugnt och sakligt, så vi vände oss lika lugnt och sakligt om för att se vad han hade reagerat på.

Snacka om att vi blev förvånade över att se ett helt tåg med mungos som kilade IGENOM restaurangen! De var säkert 20-35 stycken som gick tvärs över golvet, bara någon decimeter från vårat bord.

Efter uppståndelsen hade lagt sig, alla hade tagit kort på mungosarna och mungosarna hade hoppat ner i det hål de verkade bo i, vände vi oss till kurskamraten som hade upptäckt mungosarna.

Vi tyckte att han hade reagerat lite väl lojt när han bara sa "oj". Vet ni vad han svarade?

"Ja. Jag ville ju inte överreagera."

Roligt!

Nyfiken mungo tigger mat precis bredvid vår stol

 

De verkade bo i det där röret. Eller så hade de bara paus där. Vet inte.

 

Spejare

I huvudet på My | |
#1 - - anne:

Åh.



Så häftigt!!!!!



Det hade jag velat se!

#2 - - frida:

kikar in! haft en bra helg? :D

#3 - - frida:

kikar in! haft en bra helg? :D

#4 - - Hanna:

haft en bra dag än så länge?=)

#5 - - Freedomtravel:

Coola lirare!

Om de kilar förbi när jag käkar lunch nån dag (vanligtvis Medborgarplatsen, Stockholm) ska jag inte bara säga oj, det blir definitivt ett ojojoj

#6 - - Ida:

Åh vilka söta :D

#7 - - Britt:

Kanske var lika gott att säga "oj". Vad hade hänt om ni börjat skrika och springa omkring bland mungosarna i vild panik? Kan ni inte prova det också, nästa gång?

Upp